Kotikäynti vai hoitolaan?
Olen työskennellyt kolme vuotta jalkahoidon parissa ja tehnyt koko sen ajan koti- ja laitoskäyntejä.
Jos kävelet ilman apuvälineitä, etkä tarvitse avustajaa, olet alle 65-vuotias, eikä sinulla ole tuki- ja liikuntaelinrajoitteita, suosittelen, että kävelet hoitolaani.
Muussa tapauksessa tilaa itsellesi kotikäynti. Kotikäynnillä minulla on mukana hoitolani, joten hoidon laadusta ei tingitä.
Miksi kotikäynti on halvempi kuin hoitolakäynti?
Yksinkertaisesti siksi, että ikääntyessämme kaikki palvelut kallistuvat, kimppakyytien ja taksikyytien käyttö tuo sinulle itsellesi lisää vaivaa ja kustannuksia, minun tullessani paikan päälle nämä kustannukset jäävät pois sinulta. Lisäksi vanhuuden tai sairauden tuoma liikkumisen hankaloituminen rasittaa sinua ja vie aikaa sinun arjessasi, siksi monesti minun kotikäyntini on asiakkaalle paljon helpompaa ja vaivattomampaa. Jaloistasi pidetään huolta yhtä edullisesti kuin hoitolassa käydessäsi. Yksi asia mistä sinun ei tarvitse luopua hinnan takia on jalkojen hyvinvointi.
Palvelutalojen sopimusasiakkaat
Sopimusasiakkuus tarkoittaa jalkahoidon säännöllistä käyntiä palvelutalossa niin, että palvelutalon kaikki asiakkaat kuuluvat jalkahoitolan vakituisiin asiakkaisiin. Jalkahoito on säännöllistä ja se toteutetaan vähintäänkin kolme kertaa vuodessa, noin kolmen kuukauden välein. Osalla asiakkaista jalkahoito on tarpeellista useammin.
Jalkahoito aloitetaan vain asiakkaan tai omaisten suostumuksella. Hoitava henkilökunta ilmoittaa yleensä jalkahoidon tarpeesta ja kerää asiakkaat sovituksi jalkahoitopäiväksi. Jalkahoito kestää puolesta tunnista aina tuntiinkin asti ja hinnoittelussa on otettu jalkahoidon ajoitus huomioon.
Mitä palvelutalon jalkahoito sisältää?
Jalkahoito sisältää jalkojen perushoidon, joka kattaa kaiken, mitä jalkahoitoon kuuluu. Laitoskäynneillä mukanani on jalkahoitotyössä käytettävät koneet ja instrumentit, jolloin lopputuloskin on hyvä. Asiakas pääsee eroon kipeistä känsistä ja paksuistakin kynsistä. Jalat kylvetellään, mikäli asiakas jaksaa istua ja siihen ei ole ihon kunnon vuoksi esteitä. Lopuksi tehdään jalkaterille polvesta alaspäin rasvaushieronta, joillekin kevennetty sively rasvan kera. Tapauskohtaisesti hoidon päätteeksi ihon suojaukseen tarvittavat materiaalit laitan malliksi varpaisiin ja annan hoitajille hoito-ohjeita.
Jalkahoito tehdään asiakkaan istuessa tai tarvittaessa vuoteessa. Jalkahoitoa tehtäessä otetaan huomioon asiakkaan omatoimisuus sekä liikuntarajoitteet.
Palvelutaloasiakkaan kengät ja sukat
Suosittelen palvelutaloasiakkaille Ortobio-jalkineita. Ne mitataan ja tilataan asiakkaalle suoraan palvelutaloon postitse. Lasku on mahdollista saada suoraan erikseen ilmoitettavaan osoitteeseen.
Sukkien on tärkeää olla kiristämättömät, ei tennissukat, eikä mielellään myöskään pehmosukat. Hyvä sukka on kiristämätön ja tarpeeksi ohut, mieluiten tekokuitua tai bambua kuin puuvillaa.
Diabeetikoille suosittelen Vendin hopeasukkaa.
Sukat on hyvä merkitä ennen käyttöönottoa, jotteivat ne huku pyykinpesureissulla.
Turvotusten hoidossa palvelutaloissa käytetään yleensä tukisukkia.
Sopimuspalvelutalojen laskutus
Jalkahoitolaskut tulevat suoraan palvelutaloon ilmoitettuun laskutusosoitteeseen. Omaisten on halutessaan mahdollisuus saada laskut myös sähköpostilla erikseen ilmoitettuun osoitteeseen.
Edunvalvonta, veteraanien maksusitoumukset sekä sotainvalidien suoraveloituslaskut menevät suoraan hoitolasta eteenpäin ilman välikäsiä. Lääkinnällisten jalkahoitojen maksusitoumuspäätös on annettava minulle, jotta voin laskuttaa sairaanhoitopiiriä suoraan. Sairaanhoitopiiri laskuttaa tästä omavastuuosuuden suoraan asiakkaalta jälkikäteen. Sotaveteraaniyhdistyksen tms. maksavan tahon lahjakortit ja palvelusetelit tulee antaa minulle suoraan jalkahoitoon tultaessa, jotta pystyn laskuttamaan sillä maksavaa tahoa.